Från pojkdröm till Berwaldhallen – snart i en radio nära dig!

Den 31 januari i år var jag i Stockholm för att lyssna på första repetitionen med Ola Salo, Anders Berglund och Sveriges Radios Symfoniorkester. Jag hade skrivit en massa arrangemang till konserten eftersom jag och Ola samarbetat mycket kring material sedan tidigare. Mycket påbörjade idéer fanns kring många av låtarna…

Tre timmar innan repetitionen ska börja sitter jag på bussen in till stan efter en soft och skön frukost hos då höggravida vännen Suvi (men inte nu längre, grattis till fina Celine!). Telefonen ringer, och Gerd på Berwaldhallen förklarar att Anders Berglund blivit sjuk och inte kan genomföra veckan… Kunde jag hjälpa till och dirigera projektet? Eh, ja.

Hur det gick redovisas på långfredagen klockan 12.03 i Sveriges Radio P4 (och antagligen i efterhand på webben)!

Jonas Nydesjö_3740

Såhär skriver Sveriges Radio (även om den som skrivit inlägget mest läst en gammal press-release där det såklart stod att Anders skulle dirigera):

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3765&artikel=5039886&fb_source=message

O pojkdrömsbiten, då? 1999-2001 gick jag på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö, och då skaffade jag mig min första mobiltelefon. Ett av telefonsvarar-meddelandena jag hade gick ut på att man i bakgrunden hörde en symfoniorkester stämma/värma upp (första spåret på Eva Dahlgrens skiva ”När En Vild Röd Ros Slår Ut Doftar Hela Skogen”), och sen hörde man min röst som förklarade att jag inte kunde svara för att jag var i Berwaldhallen och jobbade med Sveriges Radios Symfoniorkester. Så storslagna tankar på Berwaldhallen har funnits ett tag, och inte bara i Olas huvud!

Arrangemang, Dirigent, Konserter, Ola Salo3 Kommentarer
 • Marianne Klingberg

  En dröm som blev verklighet för oss också som fått följa dig de senaste fyra åren! Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Nästa gång kommer spetstrosorna! :-)

 • Lena Chau

  Hej! Jag lyssnade på er igår på Gustav Adolfs torg! Riktigt vackert konsert! Njöt! Jag undrar om ni har spelat in det här och släppt en cd eller digitalt? Jag hittade inte sändningen från i våras på SR. 

  • Hej Lena! Tack för att du kom och lyssnade, det gläder mig att du gillade det! Vi hade verkligen kul på scen också vill jag lova… :) 

   Det enda som finns inspelat i nuläget är konserterna som vi gjorde med Radiosymfonikerna i Berwaldhallen i februari, och det bästa fr dem var med i radiosändningen som låg ute i en månad. I nuläget finns inga konkreta planer på att spela in, mycket ska stämma för att en så stor process ska falla på plats… Men högst personligen ser jag gärna att en inspelning skulle bli av någon gång i framtiden!