Från Salo till Jónsi

Nu när min del i KULT-projektet (Ola Salos rockopera) är över (nästan) så är det dags för nya projekt. Nästa projekt är en stor dansföreställning på Malmö Opera tillsammans med operans kör och orkester samt hela Skånes Dansteater. Geniet bakom produktionen är koreografen Ben Wright.

The Feeling Of GoingJag tror nästan att denna produktion vinner något slags pris i framförhållning. Jag tror att jag satt på restaurang Brogatan och pratade om detta projektet för första gången för säkert 3 år sen. Och helt plötsligt har den tiden gått och det är dags för att sätta tänderna i det! Får se om jag hinner börja skriva denna veckan, annars blir det nästa vecka. Måste hinna städa ut KULT också innan…

Vi ska jobba med den isländska artisten Jónsis soloalbum GO. Mitt uppdrag blir att förflytta Jónsis popalbum till en symfoniorkester, en operakör och solister. Stundtals bygga ut, förändra och bearbeta, men det är fortfarande Jónsis låtar som är vår bas i det hela.

Föreställningen har premiär den 26 oktober 2013. En vecka innan KULTs premiärsändning. Galet att två av de största projekten som man någonsin gjort ska ha premiär med en veckas mellanrum. Det blir en skön egoboost i höst! Underförutsättning att det går bra, förstås. Annars blir det en höst m skämskudde… Men det hoppas man ju inte på.

Skånes Dansteaters sida om föreställningen: http://www.skanesdansteater.se/forestallningar/the-feeling-of-going/

Jónsis album (klicka för att komma till Spotify):
Jónsi, Go

Arrangemang, Föreställningar1 Kommentar