Inspiration… eller inte.

Jahapp. Nä framåt går det inte. Nån inspiration finns det inte. Men VARFÖR inte? Vad har man gjort för att stänga av den kanalen? Eller inte gjort?

Den gode Tjajkovskij (eller Tchaikovsky för den som känner sig internationell) lär ha sagt/skrivit: ”Inspiration is a guest that does not willingly visit the lazy”. Om man låter Google Translate jobba lite så får man dels lite humor och dels ett hum om vad han menar: ”Inspiration är en gäst som inte gärna besöka lata”. (startades Google på 1700-talet?)

Så lösningen enligt Tjajkovskij är helt enkelt att man kan inte bara sitta o vänta på att inspirationen ska komma. Man måste förtjäna den genom att jobba för den. Min mycket gode vän (tillika en av de mest intressanta svenska tonsättarna just nu) Tobias Broström är en jäkel på att kriga på även när inspirationen tryter. De flesta går till sist hem, men då kör han på i 5 timmar till, för framåt måste man. Deadlinen är ju lika konstant vare sig man vill det eller ej.

Enligt YouTube så ska man iallafall få inspiration av denna musiken:

Känns personligen som att inspirationen är på väg i en helt annan riktning än den avsedda när jag lyssnar på dessa synth-piano-toner. Bäst att styra om öronen till lite… Tjajkovskij. Joshua Bell och Kungliga Filharmonikerna, Sakari Oramo dirigerar. Enjoy the ride!

Internet-klipp, UncategorizedInga kommentarer