Ola Salo & Gävle Symfoniorkester #4

Nu börjar det närma sig! Idag var kören på plats på repetitionen, och det lät finfint! Kommer att bli en bra konsert, detta! Även om man har sånt på känn redan innan så vet man ju faktiskt inte förrän man är på plats, hör orkestern spela och kör och solister musicera tillsammans. Vi har en toppenkonsert på G, ska ni veta!

Detta är en man som ni ska hjälpa mig och Ola att tacka! Han heter Einar och jobbar som producent för Gävle Symfoniorkester. Man kan väl i princip säga att det är tack vare honom som lördagens konsert genomförs. Redan 2009 var Einar i Växjö och lyssnade när jag, Per Tengstrand ooch Ola Salo hade konsert tillsammans med Musica Vitae. Då såddes det första fröet. I december 2009 bjöd Gävle Symfoniorkester in The Ark till en hel dags inspelning till skivan ”In Full Regalia”. Samarbetet var igång. Och efter ytterligare ett antal möten i bl a Malmö var då till sist planeringen av Gävle-konserten i full gång. Och hela tiden har Einar varit med och supportat från orkesterns håll. SÅ, om ni ser Einar i vimlet under konserten, lova mig att ni går fram till honom, ger honom en rejäl kram och tackar honom för allt jobb han lagt ner för att konserten i Gävle skulle bli av!

O så var ju så klart Ola med idag också. Repet har flutit på fint, och alla Olas låtar har gåtts igenom. Övergångar, tempobyten, stilkänsla och karaktär. Mycket som ska vara på plats, och stundtals saker som e svåra att få ner i noterna. Då får man ta till lite extra förklaringar, och Ola hjälpte också till med att förklara hur låtar ska ”kännas” och spelas. Om det e nån i salen som kan pop så e det ju faktiskt han!

Jag försökte förklara för Einar hur det kommer att bli på konserten. Massa av Olas supporters, ett stort antal intresserade konsertbesökare från Gävle, och några som går för att det händer något i konserthuset. Och detta blir ju en så oerhört härlig blandning av folk! O vårt mål är ju så klart att bjuda på en så bra show som det bara går! Imorgon är sista repet innan genrep och konsert på lördag. Allt det sista ska på plats. O det innebär ju faktiskt att jag inte alls ska gå och lägga mig nu, utan sätta mig och planera morgondagens repetition.

God natt från Gävle!

Arrangemang, Dirigent, Konserter, Uncategorized3 Kommentarer