En ny sida…

Jahapp. Inspirerad av Per Tengstrand (http://pertengstrand.wordpress.com/) kände jag att det börjar bli dags att skriva lite grejer mer regelbundet. Att ha en sida att samla ihop allt på. O det ska ske här! Den gamla (tok-spammade) jonasnydesjo.com ska ersättas av denna sidan så småningom.

Just nu är det ganska vanlig tråk-layout på sidan, men den ska Jens Filipsson (http://jensfilipsson.com/) styra upp. Kommer att bli kalas!

Sidan kommer att växa fram under mars och början på april, men jag ska försöka skriva i bloggen mer eller mindre regelbundet från och med nu. O detta är väl nåt slags första försök till det. Tjo!

I den musikaliska världen jobbar jag just nu med ett dansprojekt tillsammans med kompositören Kasperi Laine och koreografen Susanna Leinonen. Verket ska framföras av fantastiska Skånes Dansteater på Malmö Opera till hösten. Malmö Operas symfoniorkester kommer att spela under ledning av Timothy Henty (som dirigerade Black Water för några år sedan). Jag ska hjälpa till att orkestrera Kasperis musik, dvs se till att det är spelbar och klingar bra för orkester. Utmanande att inte komponera en enda ton!

Efter det väntar konsert tillsammans med Ola Salo och Gävle Symfoniorkester den 24 mars. Ser verkligen fram emot det! Vi har gjort några små ändringar i programmet som vi tror kommer att göra konserten om möjligt ännu bättre än den vi gjorde i Berwaldhallen för några veckor sedan. Hoppas att vi ses där!

Arrangemang, Dirigent, Föreställningar, Hemsida, Konserter, Uncategorized9 Kommentarer
 • Ohoj! Första gången som man kommenterar något så måste man bli godkänd först som nån slags säkerhetsåtgärd. Så kommentarerna kanske dröjer lite första gången man skriver. Men de kommer!

 • Marianne Klingberg

  Den här sidan väntar en norrlänning speciellt mycket på. Så ligg i Jonas, inget är för obetydligt i musikens värld!!

  • Va härligt, det gläder mig! Känner att man ibland behöver lite mer plats än några rader på facebook, hehe… Vi ses väl i Gävle, förresten? Visst var det så?

   • Marianne Klingberg

    Inga snökanoner i världen eller pandemier kan hindra mig att besöka Gävle!

    • Härligt!

     Och nu har vi faktiskt uppdaterat programmet lite, så även lite okända inslag väntar!

 • Kul att den äntligen är i gång Jonas. Ser fram emot det visuella mästervärk det ska bli.

  • Tror att det kan bli grymt! Ska skicka upplägg/önskemål/inspiration till Filip i dagarna, sen sitter han och styr upp läget efter det. Bara det att blogga fr telefonen känns ju gött. Och säkert 1998. Menmen…

 • Sara Viberg

  Kul att även du börjat blogga!!!
  Vi ses i Gävle vännen.

  • Ja, det har blivit dags nu. :-) Gävle blir kul, vi har gjort lite förbättringar av programmet, kommer att bli en GRYM konsert!