Ola Salo & Gävle Symfoniorkester #2

Nu är det dags att lägga upp veckans repetitioner. Det är dirigentens jobb att planera repetitionerna så att det blir så effektivt och bra som möjligt. Normalt kanske man spelar 3-4 verk på en symfonisk konsert, men denna gången är det faktiskt 18 (!) stycken! Varje stycke har sina förutsättningar, och ju bättre repschema man lägger desto mer hinner man spela. Det kan vara slagverksinstrument som ska flyttas, solister som är lovade att få repa tidigt, låtar som inte är skrivna för hela orkestern osv.

Imorgon är första orkesterdagen. Sofia kommer och repeterar sina låtar på förmiddagen, vilket blir superkul! Hon har ju lite nytt material också som vi inte gjorde i Stockholm, så det ska bli mycket spännande! Ola kommer på torsdag, och det gör kören också.

Vi ska öppna konserten med musik av Prokofiev, förresten. Någon som hört något av honom? Funderingar på vad det skulle kunna vara som passar bra som öppningsstycke?

Någon frågade om inspelning. Det enda jag vet är att konserterna i Berwaldhallen spelades in för att sändas i radio i April (vad jag hörde då). Har inte hört mer om sändningstid… Återkommer om det.

Nu ska jag titta lite på de sista låtarna inför morgondagens rep. Tidig start (för en kulturarbetare, iallafall) imorgon… Hotellrummet får agera kontor. Funkar väl sådär, men man får en chans att gå igenom konserten innan alla repetitioner går igång.

Såhär sköj hade vi det i Stockholm för några veckor sedan (foto: Arne Hyckenberg):

 

Arrangemang, Dirigent, Konserter, Ola Salo3 Kommentarer
 • Christina

  Prokofiev – jo, jag tackar jag! Snabbspolning 40 år bakåt i tiden och där hittar man en djupt älskad barndomsskiva: Peter och Vargen! Marschen blir väl alldeles underbar att börja med?

 • Sara Viberg

  Dance Of The Knights har man ju hört den är grym faktiskt! Asså i mitt sätt att tänka rockeroll på ett mer klassiskt vis…jag sjunger upp till Calleth! Det kan du räkna med! Ola gört säkert så…”all in” så att säga!

  • Sara Viberg

   ROCKENROLL…repa på !!!